reklam
reklam
DOLAR40,4343% 0.24
EURO47,1614% 0.49
STERLIN54,2613% 0.02
FRANG50,4609% 0.59
ALTIN4.350,44% 0,55
BITCOIN117.782,00-0.347
reklam

Yargıtay'dan Dikkat Çeken Boşanma Kararı

Yayınlanma Tarihi : Google News
Yargıtay'dan Dikkat Çeken Boşanma Kararı
reklam

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, eşine “öküz, çok yiyorsun” diyerek hakaret eden, üzerine yürümesi ve evden kovma eylemi gerçekleştiren erkeği boşanma davasında kusurlu sayarak nafaka ödemesi gerektiren kararı onayladı.

Dairenin kararına göre, Isparta'da yaşayan bir birey, eşinin akraba ve tanıdıklarının sık sık evlerine misafirliğe gelmesi nedeniyle mali açıdan zorluk çektiğini, bu durumu eşine bildirmesine rağmen kadının dikkate almadığını belirterek boşanma davası açtı.

Davalı kadın ise eşinin iddialarını asılsız sayarak kendisine hakaret edildiğini, tehditlerde bulunulduğunu ve işçi muamelesi gördüğünü belirterek karşı dava açtı. Kadın, lehine hüküm verilerek erkeğin nafaka ve tazminat ödemesini talep etti.

Isparta 2. Aile Mahkemesi, erkeğin kadına yönelik iddialarını ispatlayamadığını ve “misafirlerin gelmesine karşı çıkmasına rağmen kadının eve yatılı misafir kabul ettiğine dair herhangi bir kanıt bulunamadığını” tespit etti.

Çok Yiyen Eşini Evden Kovdu

Mahkeme, kadına “öküz, çok yiyorsun” diyerek hakaret eden, üzerine yürüyen ve evden kovan erkeği tamamen kusurlu bularak tarafların boşanmasına, erkeğin kadına 7 bin 500 lira yoksulluk nafakası, ayrıca 7 bin 500 lira maddi ve 7 bin 500 lira manevi tazminat ödemesine karar verdi.

Kararın istinafa taşınması üzerine Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 2. Hukuk Dairesi, kadının sık sık misafir kabul etmesi nedeniyle eşin de eşit ölçüde kusurlu olduğunu kabul ederek, kadına ödenecek maddi ve manevi tazminat kararlarını kaldırdı.

İstinaf, tarafların boşanmalarına ve erkeğin kadına nafaka ödemesine ilişkin kararı hukuka uygun buldu.

İstinaf kararına yapılan itiraz üzerine dosya Yargıtaya ulaştı.

Temyiz incelemesi yapan Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, istinaf kararını hukuka uygun bularak onadı.

Dairenin kararında, istinaf kararlarının bozulmasının 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nun 371. maddesinde belirtilen sebeplerden birinin varlığı halinde mümkün olacağı ifade edilerek, “Temyiz incelemesi yapılan karar, tarafların karşılıklı iddialarına, sunulan belgelere, uyuşmazlığa uygulanması gereken hukuk kurallarına, hukuki ilişkiye ve yargılama standartlarına göre usul ve kanuna uygundur.” ifadeleri yer aldı.

reklam

YORUM YAP