

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesi Talaytepe Mahallesi’nde yaşayan Bulut ailesinin oğlu, 5. sınıf öğrencisi Rüzgar Yaşar Bulut, 5 Mayıs akşamı teknik iş dersi için hazırlık yaparken açmaya çalıştığı yapıştırıcının sağ gözüne sıçraması sonucu zor durumda kaldı.
Olayın ardından sağlık ekipleri hemen olay yerine sevk edildi.
İlk müdahalenin akabinde Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Rüzgar, hastanede yapılan işlemler neticesinde sağlığına kavuştu.
‘O KADAR GÜÇLÜ OLDUĞUNU BİLMİYORDUM’
Rüzgar Yaşar Bulut, olayla ilgili şu açıklamayı yaptı:
– “Öğretmenimiz elektrik devresi yapma ödevi vermişti. Babamla birlikte pazar günü malzemeleri satın aldık. Pazartesi akşamı hepsini yapıyordum, bir parçayı yapıştırmam gerekiyordu. Yapıştırıcıyı açamadım. Makasla kesmeye çalıştım, fakat başaramadım. Sonrasında mutfağa geçtim.
– Bıçakla bastırarak ucunu açmaya çalıştım ve tam o anda yapıştırıcı gözüme kaçtı. Biraz panik yaptım. Yüzümü sıcak suyla yaklaşık 10 dakika yıkadım. Annem de ambulansı aradı. Hastanede gözümü açtılar. Gözümü kaybedebilirdim ama doktorlar son anda beni iyileştirdi, şu anda durumum oldukça iyi.”
‘KORNEA VE GÖZÜNÜN ÖNÜNDEKİ SAYDAM TABAKADA HASAR YOK’
Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Hasan Öncül, şu bilgileri paylaştı:
– “Çocukluk döneminde yaşanan travmalar sıklıkla karşılaştığımız bir hasta grubudur. Olayımızda hastamızın gözüne Japon yapıştırıcısı kaçmıştı; ekip arkadaşlarım hastayı bu şekilde değerlendirerek müdahale ettiler. Hastanın göz kapaklarının birbirine tamamen yapıştığı görüldü.
– Kirpikli kısımdan özellikle makasla ayırma işlemi yapılan hastamızda, sonrasında yapılan muayenede kornea tabakasında ve gözün önündeki saydam tabakada herhangi bir hasar tespit edilmedi. Bu bizim hastamız için önemli bir şans oldu.
– Zira bu tür durumlarda, bazen kornea tabakasında da çeşitli hasarlar meydana gelebiliyor. Ebeveynlere, bu tip olaylarla karşılaşmamak için özellikle Japon yapıştırıcısı temasından kaçınmaları gerektiğini belirtmek isterim. Çünkü bu temastan sonra yapılabileceği pek bir şey yok. Doğrudan bir göz hekimine başvurup detaylı muayene sonrasında gerekli tedavi işlemlerinin yapılması gerekiyor.”