reklam
reklam
DOLAR39,1011% 0.04
EURO44,4609% 0.52
STERLIN53,0381% 0.6
FRANG47,6494% 1.01
ALTIN4.204,13% 1,96
BITCOIN108.299,99-2.448
reklam

SES Malatya’dan ‘Artık yeter!’ eylemi: Hak gaspları altında eziliyoruz

Yayınlanma Tarihi : Google News
SES Malatya’dan ‘Artık yeter!’ eylemi: Hak gaspları altında eziliyoruz
reklam

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Malatya Şubesi üyeleri, sağlık çalışanlarının yaşadığı zorluklara dikkat çekmek amacıyla Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimliği önünde eylem gerçekleştirdi.

Eylemde konuşan Sendika Şube Eş Başkanı Cansu Kaplan, Covid-19 pandemisi ve 6 Şubat depremlerinin sağlık emekçilerinin geleceğini daha da karmaşık hale getirdiğini vurgulayarak, “Özellikle bu süreçler sonrası ağırlaşan iş yükü, yetersiz ücretler, güvencesiz çalışma şartları ve sistematik hak gaspları ile sıkışmış haldeyiz” şeklinde ifadeler kullandı.

EKİP RUHUNU YOK EDEN BU SİSTEM DERHAL KALDIRILMALI”

Emeğin sömürüldüğünü ve bunun görünmez bir şiddet olduğunu belirten SES Malatya Şube Eş Başkanı Kaplan, basın açıklamasında şu noktaları vurguladı:

“Halk sağlığını korumak ve yaşam hakkını savunmak adına gece gündüz demeden çalışan sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olarak artık dayanacak gücümüz kalmadığı gerçeğini paylaşmak istiyoruz. Bu durum, özellikle Covid-19 pandemisi ve 6 Şubat depremleri sonrasında daha da kötüleşti. Yoğun iş yükü, düşük ücretler, güvencesiz çalışma koşulları ve sistematik hak gaspları ile karşı karşıyayız. Bu görünmez şiddeti hastanelerde, sahalarda, afet bölgelerinde ve kamu kurumlarında her gün deneyimliyoruz.”

Haftalık 40 saatten fazla çalışmanın norm haline geldiğini kaydeden Kaplan, “Kesintisiz nöbetler ve zorunlu fazla mesailer bedenimizi ve ruhumuzu yok ediyor. Yıllık izinlerimiz iptal ediliyor, anayasal dinlenme hakkımız gasp ediliyor. Evrak işleri asli görevlerimizi etkiliyor. Hastalara bakım süreleri kısalmakta, mesleki tatminsizlik ve vicdani baskı artmaktadır. Performansa dayalı ücretlendirme çalışma koşullarını aşındırıyor. Ekip ruhunu yok eden bu sistemin derhal sona ermesi ve ‘eşdeğer işe eşit ücret’ uygulamasının hayata geçirilmesi gerekiyor” dedi.

Çalışma sürelerinin 40 saati aştığını belirten Kaplan, taleplerini şu şekilde sıraladı:

  • Personel sayısı derhal artırılmalı
  • Yeni mezun sağlık ve sosyal hizmet çalışanları ivedilikle istihdam edilmeli
  • Mevcut personelin insani çalışma koşullarında hizmet sunması sağlanmalı
  • Haftalık 40 saati aşan tüm çalışma biçimleri son bulmalı
  • Deprem bölgelerinde görev yapan emekçilerin koşulları acilen iyileştirilmelidir
reklam

YORUM YAP