reklam
reklam
DOLAR38,7688% -0.02
EURO43,2383% 0.47
STERLIN51,3475% 0.37
FRANG46,0765% 0.46
ALTIN4.027,58% -0,19
BITCOIN103.694,49-0.762
reklam

Ortaokul Öğrencisi Betül’ün “Dürdane Teyze” Sırrı: 8 Bin Eseri Geride Bıraktı!

Yayınlanma Tarihi : Google News
Ortaokul Öğrencisi Betül’ün “Dürdane Teyze” Sırrı: 8 Bin Eseri Geride Bıraktı!
reklam

Fotoğraf sanatçısı Ahmet Bülent Tan’ın, Artvin’in Şavşat ilçesine bağlı Maden köyünde çektiği yaşlı kadın fotoğrafını tuvale aktaran Betül Kara, Kuzey Makedonya’da düzenlenen “Small Montmartre of Bitola” isimli yarışmada 8 bin eser arasında birincilik elde etti.

Küçük yaşlarda resme olan tutkusunu geliştiren Kara, çalışmalarını Akçaabat Bilim ve Sanat Merkezi’nde Görsel Sanatlar Öğretmeni Arzu Bulut’un rehberliğinde sürdürmekte. Kara, katıldığı altı uluslararası resim yarışmasından dört dünya birinciliği, bir onur ödülü ve sergilemeye değer eser ödülü kazanarak önemli başarılar elde etti.

Son olarak Ahmet Bülent Tan’ın çektiği yaşlı kadın fotoğrafını tuvale aktaran Kara, “Small Montmartre of Bitola” yarışmasında 80 ülkeden 8 bin eserin arasından birinci olarak kendi başarı hikayesini yazdı.

– “2 Yaşında Resim Çizmeye Başlamışım”

Betül Kara, en büyük hayalinin bir resim atölyesi açmak olduğunu ifade etti. Resim yeteneğinin aile tarafından keşfedildiğini dile getiren Kara, “2 yaşında resim yapmaya başlamışım ve ailem bunu keşfetmiş. Kalemi ilk tutuşumda doğru tutmam onlar üzerinde büyük bir etki bırakmış. Ayrıca çizimlerim her zaman mantıklı olmuş, sadece karalama yapmamışım. Bu nedenle annem beni Bilim ve Sanat Merkezi’ne yönlendirmeye karar verdi.” dedi.

Sulu boya tekniğiyle yaklaşık bir ayda tuvale aktardığı ve “Artvin Dağlarında Dürdane Teyze” adını verdiği eserinin birincilik almasından büyük mutluluk duyduğunu belirten Kara, yöre kültürünü yansıtan bir eserle derece almanın kendisi için çok değerli olduğunu kaydetti.

Kara, resim yapmanın kendisine iyi hissettirdiğini ve bu konuda daha fazla çalışma yapma arzusunu dile getirerek, “Resim yapmak daima değişken ruh hallerine etki ediyor. Bazen çizmek istemiyorum ama başka zaman yeteneğimi hatırlayıp çok çizmek istiyorum. Bu durum üzerinde daha fazla çalışmalıyım düşüncesindeyim.” ifadelerini kullandı. Ayrıca, resim alanında daha ilerlemek için Güzel Sanatlar Lisesi’nde eğitim almak istediğini ekledi.

– “Yerli Sanatçılara Destek Oluyoruz”

Akçaabat Bilim ve Sanat Merkezi Görsel Sanatlar Öğretmeni Arzu Bulut, “Small Montmartre of Bitola” yarışmasının dünyanın en prestijli organizasyonlarından biri olduğunu vurguladı. Yarışmanın isminin Paris’teki Montmartre tepesinden esinlenildiğini belirten Bulut, “Sanatçıların bir araya geldiği bu yer, dünyaca ünlü sanatçıların buluştuğu bir tepe. Kuzey Makedonya’nın küçük Paris’i olarak anılan bu yarışma, çocukların eserlerine büyük değer veriyor ve onlara sergileme fırsatı sunuyor.”

Bulut, atölye çalışmalarında öğrencilerin yaşadıkları bölgeyi tanımaları için doğaya, tarihi ve bölge insanına uygun çalışmalar yapmaya özen gösterdiklerine dikkat çekti ve devam etti: “Çocuklarla resim yaparken onların yaşadıkları doğayı ve kültürü tanımaları benim için çok önemli. Yerel unsurlardan hareket ederek, onların kendilerini tanımalarını sağlıyoruz.

Öğrencisi Betül Kara’nın resim alanında akranlarına göre çok ileride olduğunu belirten Bulut, “Betül, kendini resimle ifade edebilen bir öğrenci. Onunla birlikte çok güzel projeler gerçekleştiriyoruz.” dedi. Sanatın iyileştirici gücüne inanan Bulut, ailelere çocuklarını sanat faaliyetlerine yönlendirmeleri önerisinde bulundu.

Aynı zamanda resme konu olan fotoğrafı çeken Ahmet Bülent Tan, elde edilen başarıdan memnuniyetini dile getirerek, “Böyle bir fotoğrafın dünya çapında bir derece alması beni oldukça mutlu etti. Öğrencimizin fotoğraftaki duyguyu resmetmesi beni çok sevindirdi.” açıklamasında bulundu.

reklam

YORUM YAP