

Hazine ve Maliye Bakanlığı, üretim yapan KOBİ’lerin faydalanabilmesi için 30 milyar liralık yeni bir destek paketini hayata geçiriyor. Bu destek paketi kapsamında kefalet limiti 25 milyar lira olarak belirleniyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, iş dünyasına yönelik Kredi Garanti Fonunun (KGF) önemine dikkat çekerek, “KGF’den tulumbaya suyu dökmekte fayda var ki hareketlensin. İnşallah yeni dönemde çok daha farklı bir adım atacağız.” ifadelerini kullandı.
AA muhabirinin Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan aldığı bilgilere göre, bu adımla sektörlerin ihtiyaçlarına göre hazırlanmış destek paketlerine bir yenisi daha eklenmiş olacak.
Bakanlık, imalatçı KOBİ’lerin sürdürülebilir bir büyümeye katkı sağlaması ve rekabet güçlerini artırmaları amacıyla uygun maliyetli ve erişilebilir finansman imkanı sunmayı hedefliyor.
Reel sektörü destekleme çalışmalarını kapsayan yeni kefalet paketi ile imalatçı KOBİ’lere yaklaşık 30 milyar lira kredi imkanı sağlanacak.
Kısa Sürede Devreye Alınacak
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, KGF aracılığıyla 17,5 milyar lirası işletme, 7,5 milyar lirası yatırım harcamaları için olmak üzere toplam 25 milyar lira kefalet limitli destek paketini yürürlüğe alacaklarını duyurdu.
Destek paketinin kefalet oranının yüzde 85 olacağını belirten Şimşek, “Yararlanıcı başına kredi üst limitlerini, işletme harcamaları için 15 milyon lira, yatırım harcamaları için 30 milyon lira olarak belirledik. Protokol aşaması tamamlanan destek paketini kısa süre içinde kullanıma açacağız.” şeklinde konuştu.
Reel Sektörün İhtiyaçlarını Takip Ediyoruz
Şimşek, KOBİ’lerin ekonomideki kritik rolüne dikkat çekerek şunları söyledi:
“Seçici politikalarla reel sektörü desteklemeye devam ediyoruz. Enflasyonla kararlı mücadelemizi sürdürürken, makroekonomik istikrarı koruma hedefimiz ile eş zamanlı olarak reel sektörün ihtiyaçlarını yakından takip ediyoruz. Bu bağlamda, üretim ve istihdamın temel yapı taşları olan KOBİ’lerimizin desteklenmesi, önceliklerimiz arasında yer alıyor. İmalatçı KOBİ’lerimizin büyümeye olan katkısını ve rekabet güçlerini artırmak için finansman imkanlarına destekleme çalışmalarımızı titizlikle sürdüreceğiz. Uygun maliyetli ve erişilebilir finansman kaynakları ile KOBİ’lerimizin gücüne güç katacağız.”