Meta, dolandırıcılıkların önlenmesine yönelik olarak ve başkalarının eline geçmiş hesapların kurtarılma sürecini hızlı hale getirmek için yüz tanıma teknolojisi içeren yeni güvenlik önlemlerini tanıttı.
Şirket, dolandırıcıların kendilerini gizlemek için sürekli taktik geliştirdiklerinin bilincinde olduğunu belirterek, kullanıcıları bu tehditlere karşı daha iyi korumak ve kötü niyetli kişilerin kullanıcılara zarar vermesini zorlaştırmak amacıyla mevcut savunmalarını güçlendirip yeni teknolojiler geliştirmeye devam ettiklerini ifade etti.
Meta’nın öncelikle ele aldığı sorunlardan biri, ünlülerin görsellerinin yanıltıcı reklamlarda kullanılarak kullanıcıların kandırılması. Birçok yasal reklamda tanınmış kişiler görülebiliyor, fakat bu reklamları taklit eden dolandırıcılar genellikle gerçekçi görünümler hedefleyerek, onların tespit edilmesini zorlaştırıyor.
Facebook’a “İmamoğlu yasağına uymadın” cezası
Facebook’unuz var mı? O zaman siz de katkıda bulundunuz. Geliri on yılda %1850 arttı
Facebook ve Instagram’ı da bünyesinde bulunduran Meta’da Derya Matraş’a önemli görev. Derya Matraş kimdir?
Şirketin reklam değerlendirme süreçleri, platformlarında milyonlarca reklamı incelemek için büyük ölçüde otomatikleştirilmiş teknoloji sayesinde gerçekleştiriliyor.
Makine öğrenimi sınıflandırıcıları, her bir reklamın metni, görseli ve videosu gibi bileşenlerini analiz ederek potansiyel dolandırıcılıkları tespit etmeye çalışıyor.
Bu süreci desteklemek için Meta, şüpheli içeriklerdeki tanınmış kişilerin yüzlerini, bu kişilerin Facebook ve Instagram’daki doğrulanmış profil fotoğraflarıyla karşılaştırarak dolandırıcılık reklamlarını tespit etmekte kullanıyor.
Eşleşme durumunda, dolandırıcılığa işaret eden reklam hemen engelleniyor ve süreçte kullanılan tüm yüz verileri, hangi sonuç çıkarsa çıksın, siliniyor.
Türkiye dahil pek çok ülkede tanınmış kişiler otomatik olarak yüz tanıma korumasına dahil ediliyor; ancak istekleri doğrultusunda bu özelliği kapatma hakları bulunuyor.
Meta, kullanıcıların Facebook veya Instagram hesaplarına erişimi tekrar sağlamak için yeni bir yöntem olarak videoyla doğrulama özelliğini de tanıttı.
Kullanıcılar, hesaplarının başkasının eline geçtiğinden şüphelendiklerinde kimliklerini kısa bir video ile doğrulama imkanı buluyor. İsteğe bağlı olan bu yöntem, geleneksel belgelere dayalı doğrulama süreçlerine bir alternatif sunuyor.
Tüm bu özellikler, Meta’nın gizlilik ve risk değerlendirme süreçlerinden geçiriliyor ve güvenlik önlemleri olarak kullanıcı eğitimi gibi unsurları da içeriyor.
Şirket, çevrim içi dolandırıcılığa karşı savaşı sürdürürken, yüz tanıma teknolojisinin sorumlu ve gizlilik odaklı şekilde uygulanmasını sağlamak için düzenleyici kurumlar ve sektör uzmanlarıyla işbirliği yapmaya devam etmekte.
Warning: Undefined array key "basin_ilanno" in /home/izmirme1/karsimedya.com/wp-content/themes/theHaberV8/thewp/single_resmiilanlar.php on line 54