reklam
reklam
DOLAR38,7926% -0.01
EURO43,4606% -0.04
STERLIN51,7130% 0
FRANG46,2434% 0.05
ALTIN4.031,49% -0,55
BITCOIN103.827,541.425
reklam

CHP’li Tahtasız: Kanal İstanbul Değil ‘Can Al İstanbul’ Projesi

Yayınlanma Tarihi : Google News
CHP’li Tahtasız: Kanal İstanbul Değil ‘Can Al İstanbul’ Projesi
reklam

TBMM KİT Komisyonu, AKP Aydın Milletvekili Mustafa Savaş başkanlığında toplandı. Toplantıda, denetim kapsamındaki kurum ve kuruluşların 2021 ve 2022 yıllarına ait bilanço görüşmeleri başladı.

Bugünkü komisyonda, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) 2021-2022 yıllarını kapsayan Sayıştay raporları ve önerileri ele alındı.

TOKİ Başkanı Mustafa Levent Sungur, TOKİ sosyal konutlarıyla ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Tahtasız’dan TOKİ’ye Tepki

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Kanal İstanbul güzergahında bulunan Sazlıdere Barajı çevresinde TOKİ konutlarının inşa edilmesini eleştirdi.

Tahtasız, şunları belirtti:

“AK Parti iktidarının bu zamana kadar yarattığı yıkımlardan biri olacak Kanal İstanbul Projesi çerçevesinde TOKİ’nin tarım havzalarını yok etme pahasına Sazlıdere Barajı’nda başlattığı konut inşaatlarını dile getirmek istiyoruz.”

“Öncelikle, iktidarın yüzyıl “yüzyılın projesi” olarak tanıtmaya çalıştığı Kanal İstanbul, İstanbul’da yaşayan 16 milyon insanın hayatını tehlikeye atan bir projedir; yani Kanal İstanbul değil, ‘can al İstanbul’ projesidir.”

İstanbul’un Su Kaynaklarını Tehdit Ediyor

Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının sebeplerinden birinin de Kanal İstanbul projesi olduğunu ifade eden Tahtasız, 16 milyon insanın vebalini almamak adına bu projeye karşı durmaya devam edeceklerini belirtti.

Tahtasız, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“TOKİ’nin ‘can al İstanbul projesi’ çerçevesinde Sazlıdere Barajı’nda gerçekleştirdiği konut projesi, İstanbul’un su kaynaklarını ve tarım arazilerini tehdit ediyor.”

“İktidarın alışık olduğu yöntemlerle bu proje de hukuki süreç tamamlanmadan bir oldu bittiyle hayata geçirilmeye çalışılıyor. TEMA Vakfı, bu projeyle ilgili büyük bir mücadelenin içinde, ancak hukukun tanınmadığı bir durum söz konusu.”

“TOKİ, projeyi çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) olumlu kararı ve çevre düzeni ile imar planı değişikliklerine dair açılan davalar tamamlanmadan hayata geçirdi. Bunun nedenini açıklarsanız, özellikle kamuoyunun merak ettiğini belirtmek isterim.”

Tahtasız, konuşmasına devam ederken şu soruları yöneltti:

“Sizin için o bölgede konut inşa etmek, su varlıklarının ve tarım alanlarının korunmasından daha mı önemlidir?

“Bu projede dava sonuçlarını neden beklemediniz?”

“Bu proje kapsamında kaç konut inşa edilmiş ve inşa edilmektedir?”

“Bahsi geçen konutlar hangi gelir grubuna göre yapılandırılıyor?”

“Konutların en düşük ve en yüksek fiyatları nedir?”

“Eğer bu proje, bahsedilen bulgular doğrultusunda yargıdan dönerse ne yapmayı planlıyorsunuz?”

reklam

YORUM YAP