reklam
reklam
DOLAR38,8445% -0.03
EURO43,6844% 0.68
STERLIN51,9272% 0.58
FRANG46,5259% 0.26
ALTIN4.030,41% 0,73
BITCOIN105.454,550.882
reklam

Anjiyo Sürecinde Dolandırıcılık Vakası: Sanık Tahliye Edildi

Yayınlanma Tarihi : Google News
Anjiyo Sürecinde Dolandırıcılık Vakası: Sanık Tahliye Edildi
reklam

Bakırköy 17. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık Hande Yolaç’ın, müşteki H.E. ve tanıkların ifadelerine yer vererek bir gerekçeli karar açıkladı.

Mahkemenin kararına göre, sanık Yolaç, Özel Aile Hastanesinde 2,5 aydır çalıştığını, görevlerinin hastalara fiyat bilgisi vermek ve süreç hakkında bilgi aktarmak olduğunu söyledi. Normalde hasta yakınının yanına gelmesi gerektiğini, ancak müştekinin bilgi almak istemesi üzerine yoğun bakımda hastaya bilgi verdiğini, para almadığını belirtti. Ayrıca, hastanın ısrarı üzerine odasına girdiğini ifade etti.

Müşteki H.E.’nin şikayetinde ise hastane sorumlusunun kendisini oyaladığı, işlem sırasında kendisine 3 stent takılacağının söylendiği, işlemin koldan mı yoksa kasıktan mı yapılacağı hakkında konuşulduğu, doktorun indirim kullanacağını ifade ettiğini, sanığın da doktorun yanındaki kişi olduğunu ve konuşmak için sanığı yanına çağırmadığını aktardığı belirtildi.

“İşlem Sırasında Devletin Verdiği Stentin Takıldığını Öğrendik”

Müşteki H.E, stent takılma işlemi sırasında sanığın yanında bulunduğunu, yoğun bakım servisine alındıktan sonra sanığın ertesi gün kendisine geldiğini söyledi. Muhasebeye gitmeleri gerektiğini belirttiğini ifade eden H.E, burada 5 bin lira ödeyeceğini düşündüğünü, ama 7 bin lira ödemesi gerektiğinin söylendiğini aktardı. Fatura talep ettiklerinde, en son kendilerine makbuz benzeri bir belge verildiğini, üzerine kaşe basılmasını istediklerini ve daha sonra yapılan kontrollerde devletin verdiği stentin takıldığını öğrendiklerini kaydetti.

“Stent İçin 7 Bin TL İstendi”

Gerekçeli kararda, sanık Hande Yolaç’ın hastanede kardiyoloji koordinatörü olarak çalıştığı, doktorun anjiyo işlemini bekleyen müştekinin yanına gelerek anjiyonun nasıl yapılacağı ve stentlerin özellikleri hakkında fiyat bilgisi verdiği belirtildi. Müştekinin taburcu olduğu gün 7 bin lira ödendiği anlaşıldı.

Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği’nde, hangi durumlarda hastalardan ilave ücret alınamayacağı ile ilgili düzenlemelere yer verildği, acil haller nedeniyle sunulan sağlık hizmetleri, yoğun bakım ve yanık tedavisi gibi durumların bu kapsamda olduğu ifade edildi.

Bununla birlikte, Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’ne yazılan müzekkereye yer verilen sularda, “Sağlık Uygulama Tebliği hükmüne göre, yatarak tedavi gören hastalardan tıbbi malzeme ve ilaç bedellerine bağlı olarak herhangi bir ilave ücret alınması mevzuatımıza aykırıdır.” şeklinde bir düzenlemenin bulunduğu vurgulandı.

Verdikleri karar ile, Hande Yolaç’a “kişinin içinde bulunduğu tehlikeli durum veya zor şartlardan yararlanarak dolandırıcılık” suçundan indirim uygulanarak 1 yıl 1 ay 10 gün hapis cezası verildiği kaydedildi.

Sanığın sabıkasız olması, zararı gidermiş olması ve bir daha suç işlemeyeceği yönünde kanaat oluşmasının ardından, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi. Ayrıca, sanığın yurt dışına çıkmaması için adli kontrol uygulandığı ifade edildi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanık Hande Yolaç’ın bu suçtan 3 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edilmişti.

reklam

YORUM YAP