reklam
reklam
DOLAR39,8294% 0.11
EURO46,8182% -0.64
STERLIN54,3479% 0.17
FRANG50,0464% -0.38
ALTIN4.262,73% -0,75
BITCOIN109.661,260.117
reklam

AKP ve MHP, Madımak Teklifini Reddetti

Yayınlanma Tarihi : Google News
AKP ve MHP, Madımak Teklifini Reddetti
reklam

TBMM Genel Kurulu'nda gerçekleştirilen toplantıda, CHP, DEM Parti, İYİ Parti ve Yeni Yol Partisi'nin gündeme dair grup önerileri, AKP ve MHP oylarıyla kabul edilmedi.

Yeni Yol Partisi'nin “Tekstil sektöründeki sorunlar”, İYİ Parti'nin “Şap hastalığı salgını”, DEM Partisi ve CHP'nin “Sivas'ta 2 Temmuz 1993 tarihinde yaşanan Madımak Oteli'nin yakılması ve 37 kişinin hayatını kaybettiği olaylar” ile ilgili önerileri ayrı ayrı ele alındı.

DEM Parti Hakkari Milletvekili Onur Düşünmez, partisinin grup önerisi üzerine yaptığı konuşmada, Madımak katliamının araştırılmasının ve hakikatin ortaya çıkarılmasının Meclis'in en önemli görevlerinden biri olduğunu vurguladı.

AKP'YE GÖRE “ART NİYET”

AKP Sivas Milletvekili Rukiye Toy, 2 Temmuz 1993’te gerçekleşen katliama dair şu yorumlarda bulundu:

“Yaşanan menfur olayların öncesinde Alevi-Sünni kardeşliğinin hedef alınması, muhafazakâr nüfusun yoğun olduğu bir şehrin seçilerek günlerce bildiriler dağıtılması, kin ve nefret söylemlerinin yayılması, siyasi taraflar arasındaki gerilimin artırılması tesadüf değildir. 2 Temmuz, güzel Sivas’ımız için yakın tarihin en karanlık günü olmuştur. Bu eylemler, ülkemizde yürütülen etki ajanlığı ve beşinci kol faaliyetleridir. Bu nedenle provokasyonların bedelinin bir şehre ve o şehre ait olanlara fatura edilmesi, durumun siyasi ranta ve propaganda aracına dönüştürülmesi art niyetli ve sorumsuz bir yaklaşımdır.”

“TÜRKİYE'NİN VİCDANI, ADALETİ, HUKUKU YAKILDI”

CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan, partisinin grup önerisi üzerine yaptığı konuşmada Sivas olaylarına dair, “O gün sadece insanlık değil, Türkiye'nin vicdanı, adaleti, hukuku ve ortak yaşam kültürü yakıldı. Bu olay gündelik bir durum değil, aksine örgütlü, ideolojik ve politik bir nefret suçudur. Bu saldırı, laikliğimize, demokrasimize, Cumhuriyetimize, düşünce ve inanç özgürlüğüne, Alevi inancına ve bir arada yaşama kültürüne yönelik sistematik bir saldırıdır.” ifadelerini kullandı.

Görüşmelerin ardından yapılan oylamalarla birlikte, CHP, DEM Parti, İYİ Parti ve Yeni Yol Partisi'nin gündeme dair grup önerileri kabul edilmedi.

Genel Kurul'da daha sonra İklim Kanunu Teklifi'nin görüşmelerine geçildi.

reklam

YORUM YAP