

Moda endüstrisinin öncülerinden Ali Osman Boyner, 99 yaşında hayata veda etti. Boyner, cenazesiyle birlikte ardında büyük bir miras bıraktı.
Bir başka moda devi olan Kiğılı’nın kurucusu Abdullah Kiğılı, Osman Boyner’i “Hayatımı değiştirdi” sözleriyle anarak, onun etkisini vurguladı.
Dünya gazetesine yaptığı açıklamada Kiğılı, hayatında dönüm noktası yaratan o telefonu Osman Boyner’den aldığını belirtti.
“1971 yılında İstiklal Caddesi’nde küçük bir mağazada çalışmalarımı yürütürken, acil olarak Osman Boyner’in beni çağırdığı bilgisi geldi”
Kiğılı, o önemli görüşmenin kendisi üzerindeki etkisini şu şekilde dile getirdi:
“Hayatımın akışını değiştirdi. Bizlere çağ atlattı. Beymen’in bayisi ve ortağı oldum. On yıl boyunca… Allah bin kere razı olsun. Patronluğu, işi, hayatı bizlere öğretti. Mekanı cennet olsun”
Osman Boyner, Türk tekstil ve giyim sektöründe önemli bir figür olarak, 40 milyar dolarlık bir pazarın temel taşlarından biri olduğunu vurgulayan Kiğılı, “Kiğılı da onun sayesinde var oldu” dedi.
TÜSİAD’ın kurucularından biri olan iş insanı Ali Osman Boyner, Cumartesi günü Teşvikiye Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından defnedildi. 99 yıl süren hayatına birçok ilki sığdıran Boyner, Türk hazır giyim sektörünün öncüsü olarak tanınıyordu.
Ahmet Sadıkoğlu, Hasan Boyner ve Fazıl Boyner ile birlikte 1952’de Altınyıldız markasını kuran Boyner, ilk ihracatını 1956’da gerçekleştirdi. Modacı arkadaşı Kerim Kerimol ve İtalyan moda evi sahibi Silvano Corsini ile işbirliği yaparak Beymen’in temellerini attı. 1971’de İstanbul Şişli’de açılan Beymen’in ilk mağazasıyla moda dünyasında adını duyurdu. 2010 yılında Boyner Grubu Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini Cem Boyner’e devretti ve yaşamının sonuna kadar Onursal Başkan olarak görev yaptı.