reklam
reklam
DOLAR38,6238% -0.08
EURO43,5170% -0.52
STERLIN51,3973% -0.12
FRANG46,5011% -0.92
ALTIN4.104,44% -1,87
BITCOIN101.403,244.857
reklam

40 Yıl Sonra Yeniden Üniversiteye Adım Attı: 72 Yaşında Doktora Unvanı

Yayınlanma Tarihi : Google News
40 Yıl Sonra Yeniden Üniversiteye Adım Attı: 72 Yaşında Doktora Unvanı
reklam

Manisa’nın Akhisar ilçesine bağlı Çobanhasan köyünde, bir çiftçi ailesinin kızı olarak dünyaya gelen Ümmühan Tibet, eğitim hayatına 5 derslikli köy okulunda başladı. Daha sonra Akhisar Kız Meslek Lisesi’ni tamamladı ve 1970 yılında Ege Üniversitesi (EÜ) Kimya Mühendisliği Bölümü’ne girmeyi başardı. 1975 yılında mezuniyetini gerçekleştiren Tibet, gıda mühendisliği kariyerine adım attı. Ancak iş yaşamının getirdiği yoğunluk nedeniyle yüksek lisans ve doktora hayalini bir kenara bırakmak zorunda kaldı. 1977’de evlenip bir kızı ve bir torunu olan Tibet, 1996 yılında emekli oldu ve 40 yıl sonra, yarım bıraktığı eğitimine yeniden yöneldi.

72 Yaşında Hayalini Gerçekleştirdi

Tibet, 2015 yılında EÜ Gıda Mühendisliği Bölümü’nde yüksek lisans eğitimine başladı; ardından 2020’de Manisa CBÜ Gıda Mühendisliği Bölümü’nde doktora eğitimine giriş yaptı. 72 yaşında doktora eğitimini başarıyla tamamlayarak hayalini gerçekleştirmiş oldu. Mezuniyet töreninde Tibet’e cübbesini Manisa CBÜ Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar giydirdi. Törende, Manisa CBÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kamil Şirin, danışman hocası Prof. Dr. Pelin Günç Ergönül ve üniversite akademisyenleri hazır bulundu. Eğitim hayatı boyunca destekçisi olan ailesiyle birlikte pasta kesildi.

Ümmühan Tibet Mezuniyet Töreninde

‘Başarımın Sırrı Şevk ve Azim’

Ümmühan Tibet, “Kişiliğim ve çalıştığım sektör sürekli araştırma ve öğrenme temelliydi. Doktora hayalim 1980’li yıllarda başladı ancak yoğun iş temposu nedeniyle bunu gerçekleştiremiyordum. Ülkemizdeki zeytinyağı sektörünün gelişimiyle beraber, Uluslararası Zeytin Konseyi ve dünyanın önde gelen zeytinyağı kimyacılarıyla yaptığım çalışmalar da doktora yapmamda etkili oldu. 40 yıl sonra yeniden üniversiteye dönmek benim için büyük bir adım oldu. Amacım, akademik disiplin kazanarak araştırma yapabilmekti. Bu noktaya gelmek hiç de kolay olmadı. Başarımı azim ve şevk ile çalışmama borçluyum. Bu süreçte ailemin desteği benim için çok önemliydi” şeklinde konuştu.

‘Harika Bir Başarı Hikayesi’

Manisa CBÜ Rektörü Dr. Rana Kibar, “Bu bizim için harika bir başarı hikayesi. Kendisine destek olmaktan büyük mutluluk duyduğumuzu belirtmek isterim” dedi. Tibet’in danışman hocası Prof. Dr. Pelin Günç Ergönül, başarılı bir ekip çalışması sonucunda bu seviyeye ulaştıklarını belirterek Tibet’in başarısının kendilerini gururlandırdığını ifade etti.

reklam

YORUM YAP