Uzaktan Çalışanlar, Ofiste Çalışanlardan Günde 2,5 Saat Daha Az Çalışıyor

Yayınlanma Tarihi :

Evden çalışan bireylerin, iş saatleri süresince iş dışındaki faaliyetlere yöneldiklerine dair yöneticilerin endişeleri, istatistiklerle ortaya kondu. ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu'nun açıkladığı yeni verilere göre, ofiste çalışanlar günlük ortalama 7,79 saat çalışırken, evden çalışanların sadece 5,14 saat iş başında olduğu görüldü. Bu durum, haftalık bazda ofiste çalışanların, evden çalışanlara göre haftada 1,65 gün daha fazla mesai yaptığını ortaya koymakta.

Fortune'ın bildirdiği verilere göre, erkeklerin evden çalışma süreleri kadınlara göre günde ortalama 0,2 saat daha az. Ancak ofiste geçirilen zamanda erkekler, kadınlardan günlük 0,3 saat daha fazla çalışıyor.

Sektörel Farklılıklar

Araştırmaya göre, evden çalışan inşaat sektörü çalışanları en az mesai yapan grup olarak belirlenirken, sadece günde 2,17 saat çalıştıkları İngörülüyor. Taşımacılık, profesyonel hizmetler ve hizmet sektörlerinde esnek pozisyonlarda çalışanlar da günlük en az çalışma saatine sahip gruplar arasında yer almakta. Bazı sektörlerde, evden çalışanlar ofiste çalışanlara kıyasla günde 6 saate varan daha az mesai yapmakta.

Gençler Eğlenceye Yöneliyor

Stanford Ekonomi Politikası ve Araştırma Enstitüsü'nün 2023 analizine göre, tam zamanlı evden çalışmak, ofis çalışmasına göre %10 ila %20 daha düşük bir verimlilikle sonuçlanmakta. Bunun sebebi, yöneticilerin tahmin ettiği gibi genç çalışanların iş saatlerinde kanepede dizi izlemek veya gün ortasında duş almak gibi molalar vermeleri.

Bu durumu destekleyen bir başka araştırmada, Z kuşağı çalışanlarının %84'ü evden çalıştıkları sürede dizi veya film izlediklerini bildirdi. Ayrıca, bu kuşağın %53'ü izledikleri dizileri bitirmek için işlerine ara verdiklerini ifade etti.

Tubi’nin Kıdemli Başkan Yardımcısı Cynthia Clevenger, “Hibrit çalışma modeli norm haline geldikçe iş ve eğlence arasındaki sınır daha belirsiz hale geliyor. Artık bu sadece arka planda bir ses değil; molaların, odaklanmanın ve gün içi motivasyonun önemli bir parçası” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Klavye Oyunları ve Şirketlerin Yaklaşımları

Workhuman'un 2024 yılına ait anketine göre, Millenyum ve Z kuşağı çalışanlarının %30'u iş yapıyormuş gibi davranma itirafında bulundu. Bazı şirketler, çalışanların klavye simülasyon programları vasıtasıyla iş yapıyormuş gibi görünmelerini engellemek adına denetimlerini artırdı. Örneğin, Wells Fargo, klavye hareketlerini taklit eden çalışanları tespit ederek işten çıkarmıştı.

Amazon, Google ve JPMorgan gibi önde gelen Fortune 500 şirketleri, verimlilik kaygıları yüzünden ofise dönüş zorunluluklarını artırmalarına rağmen, evden çalışmanın kalıcı bir hal aldığı gözlemleniyor. 2024'te, evden çalışan istihdam edilenlerin oranı ortalama günde %33 olarak kaydedildi; bu oran 2023'te %35'ti.

Basın No:
Warning: Undefined array key "basin_ilanno" in /home/karsimedyacom/public_html/wp-content/themes/theHaberV8/thewp/single_resmiilanlar.php on line 54