reklam
reklam
DOLAR39,8540% 0.07
EURO46,9458% 0.25
STERLIN54,3612% -0.05
FRANG50,1870% 0.2
ALTIN4.270,90% 0,27
BITCOIN108.731,80-0.408
reklam

Milyonları Etkileyen Yangın Düzenlemesi: Son Tarih 31 Aralık

Yayınlanma Tarihi : Google News
Milyonları Etkileyen Yangın Düzenlemesi: Son Tarih 31 Aralık
reklam

1 Temmuz'da yayımlanan “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile binaların yangından korunmasına yönelik esaslar yeniden düzenlendi.

Bu düzenlemeyle birlikte, 31 Aralık’a kadar site ve binalardaki yangın güvenliği ile ilgili eksik malzeme ve ekipmanların, bina sahibi veya yöneticisi tarafından tamamlanması zorunlu hale geldi.

Belirtilen sürenin sonunda, ruhsat vermeye yetkili idareler, eksikliklerin giderilip giderilmediğini denetleyecek.

Profesyonel Tesis Yöneticileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ozan Özen, Bolu'da meydana gelen otel yangınında çalışanların bulundukları yangın söndürücüleri bile kullanamadığını belirterek, acil durum yönetimi açısından eğitim, ekip ve ekipman ile tatbikat eksikliklerinin önemine dikkat çekti.

Yönetmelikle getirilen yeni yükümlülüklere vurgu yapan Özen, “Düzenlemeye göre her bina ve site, yangın söndürme ve kurtarma ekipmanları, ilk yardım çantaları, can kurtarma gereçleri, ekip listeleri ve acil durum planları bulundurmak zorundadır. Ayrıca bu malzemelerin TSE onaylı ve yangın yönetmeliğine uygun olması gerekmektedir.” dedi.

'Yöneticilere Büyük Sorumluluklar Düşüyor'

Tesis Yöneticileri Konfederasyonu Genel Başkanı Yahya Sağır, bina yüksekliği 30.5 metreyi aşan konutlar, 200'den fazla kişinin yaşadığı siteler ve 50'den fazla insan bulunan konut dışı yapılar için “acil durum ekiplerinin” oluşturulmasının zorunlu olduğunu ifade etti.

Acil durum ekiplerinin söndürme, kurtarma, koruma ve ilk yardım birimlerini içereceğini vurgulayan Sağır, “Düzenleme, yalnızca malzeme edinimiyle kısıtlı değil; ayrıca her bina için yılda en az bir defa yangın tahliye tatbikatı yapılması zorunluluğu getirmektedir.” şeklinde konuştu.

Site yönetimleri, bu tatbikatları mahalli itfaiye veya sivil savunma birimleriyle organize etmek zorunda olacak. Yöneticilere burada büyük sorumluluklar düşüyor.

'Kat Malikleri Gündem Yapsın, Sonrasında Şikayet Etsin'

Yapılacak denetimlerde eksiklik tespit edilmesi durumunda, idari para cezası, ruhsat işlemlerinin askıya alınması ve sigorta işlemlerinde teminat kesintisi gibi yaptırımlarla karşılaşılabileceği belirtildi.

Sağır, kat maliklerinin binalarındaki eksiklikleri genel kurul toplantılarında gündeme getirmelerini ve 31 Aralık'tan sonra ilgili idarelere şikayette bulunmalarını önerdi.

reklam

YORUM YAP