reklam
reklam
DOLAR40,0185% 0.11
EURO47,0637% 0.46
STERLIN54,5221% 0.25
FRANG50,2492% 0.34
ALTIN4.277,40% -0,28
BITCOIN108.273,07-0.55
reklam

ChatGPT Plus, BAE’de Ücretsiz Olacak

Yayınlanma Tarihi : Google News
ChatGPT Plus, BAE’de Ücretsiz Olacak
reklam

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), OpenAI’nın ileri düzey yapay zeka sohbet robotu ChatGPT Plus’ı ülke genelindeki tüm vatandaşlara ücretsiz sunmak üzere görüşmeler gerçekleştiriyor.

Arap medyasında yer alan haberlere göre, henüz kesin bir anlaşmaya varılmamış olsa da, bu girişim BAE’nin küresel yapay zeka alanındaki liderlik hedefinin önemli bir parçası olarak görülüyor.

Gerçekleştirilecek muhtemel anlaşma, kısa süre önce açıklanan “Stargate UAE” altyapı planının bir uzantısı olacak. Bu proje kapsamında, Abu Dabi merkezli G42 şirketi, OpenAI, Oracle ve Nvidia ile iş birliği yaparak 1 gigawatt kapasiteli dev bir bilgi işlem kümesi oluşturmayı amaçlıyor. Bu kümelenme, 5 gigawatt kapasiteli yeni inşa edilen “UAE – US AI Kampüsü”nün merkezinde yer alacak.

ABD-BAE Görüşmeleri Sonucunda Büyük Yatırım

5GW’lık kampüsün inşası, BAE’nin yapay zeka hedefleri doğrultusunda ABD merkezli teknoloji devleriyle yapılan uzun süreli müzakerelerin ardından gerçekleştirilebilecek. Bu süreçte, ülkenin yapay zeka altyapısı için gereken çipler ve grafik işlem birimleri (GPU) temin edildi.

Eğer ChatGPT Plus’a ücretsiz erişim sunacak bir anlaşma yapılırsa, bu dünya genelinde bir ilk olacak. Böylelikle, BAE’deki 10 milyondan fazla kişi, en güçlü yapay zeka hizmetlerinden birine herhangi bir ücret ödemeden ulaşabilecek.

OpenAI, BAE’de hizmetin ücretsiz sunulacağı iddiasına ilişkin bir yorumda bulunmazken, şirketin web sitesinde yayınlanan bir blog yazısında, Stargate UAE iş birliğine dair “Bu ortaklık sayesinde, BAE tüm vatandaşlarına ChatGPT’yi erişilebilir kılan ilk ülke olacak” ifadeleri yer aldı.

Normalde aylık 20 dolara sunulan ChatGPT Plus paketi, kullanıcılara yoğun saatlerde öncelikli erişim, büyük dosya analizleri, gelişmiş görsel üretim araçları, Deep Research özellikleri ve daha geniş sesli kullanım imkanları tanımaktadır.

reklam

YORUM YAP