reklam
reklam
DOLAR38,7121% 0.22
EURO43,6393% -0.08
STERLIN51,4797% -0.1
FRANG46,6523% 0.35
ALTIN4.112,77% 0,22
BITCOIN103.300,086.624
reklam

Dünyanın İlk Sperm Yarışması Gerçekleşti

Yayınlanma Tarihi : Google News
Dünyanın İlk Sperm Yarışması Gerçekleşti
reklam

Amerika Birleşik Devletleri’nde dört genç girişimci, erkek doğurganlığına dikkat çekmek amacıyla Los Angeles’ta dünyanın ilk sperm yarışmasını düzenledi. Etkinlik için 1.5 milyon dolar yatırım toplandı ve yapılan yarışma YouTube üzerinden canlı olarak yayınlandı; 100 binden fazla izlenme elde ederek büyük ilgi topladı.

SPERM ÖRNEKLERİ YARIŞTI

Bu ilginç organizasyonda, iki sağlıklı üniversite öğrencisinden alınan sperm örnekleri, kadın üreme sistemi şeklinde tasarlanmış 20 santimetrelik bir parkurda birbirleriyle yarıştı. California Üniversitesi’nden 19 yaşındaki Asher Proeger ile Southern California Üniversitesi’nden 20 yaşındaki Tristan Milker bu etkinlikte mücadele etti. Yarışmayı kazanan Milker, sembolik olarak ödülünü aldı; kaybeden Proeger ise sembolik bir şekilde semen görünümlü sıvıyla ıslatıldı.

MİZAHİ ATMOSFER

Sperm yarışı, bilimsel bir tema taşımakla birlikte gençlerin mizahi anlayışını da yansıtan bir ortamda gerçekleştirildi. Yarışmaya katılan bazı kişiler, cinsel organ kostümleri giyerken, sunucular da yarışmacılarla ilgili espriler yaparak atmosferi daha eğlenceli hale getirdiler.

Yarışmada sperm örnekleri, yarışmadan önce toplanarak pipetlerle 2 milimetrelik mini pistlere yerleştirildi. Etkinlik, mikroskop aracılığıyla 100 kat büyütülerek ve 3D animasyon yazılımları kullanılarak dev ekranlarda canlı bir şekilde gösterildi.

“GELECEKTE KİMSE BEBEK YAPAMAYACAK”

Etkinliği organize eden 17 yaşındaki lise öğrencisi Eric Zhu, yaptığı açıklamada, “Öyle bir distopik gelecek olabilir ki kimse bebek yapamayacak” şeklinde ifadelerde bulundu. Zhu, bireylerin sağlıklı yaşam tercihlerinin sperm hareketliliği üzerinde büyük etkileri olduğunu vurguladı. Erken uyumak, sağlıklı beslenmek ve uyuşturucudan kaçınmak gibi basit yaşam tarzı tercihlerinin doğurganlık üzerinde önemli etkiler yaratabileceğini belirtti.

reklam

YORUM YAP