

- Üreticinin önerdiğinden bir veya iki onda bir daha fazla (daha fazla değil) lastik basıncını hafifçe artırmak, yuvarlanma direncinin azalmasına yol açar. Lastik basıncını lastikler soğukken kontrol edin. Bu basit yöntemle, 100 km’de yaklaşık 0,2 litrelik bir tüketim kazancı sağlanabilir.
- Trafik sıkışıklığında aracınızı durdurmak iyi bir fikir. Birkaç dakika hareket etmeyecekseniz, motoru kapatmak daha mantıklıdır; aksi takdirde gereksiz yakıt israfı yaparsınız. Bu durum bütçeniz üzerinde de olumsuz etki yaratır.
- Modern ya da eski model aracınız olsun, klima yakıt tüketimini önemli ölçüde etkileyebilir. Hava koşulları elverişli olduğu sürece klimayı kapalı tutmak, önemli ölçüde yakıt tasarrufu sağlayacaktır.
- Kabinde ve bagajda taşıdığınız gereksiz eşyaları azaltın. Genellikle, fazladan taşıdığınız ağırlığı göz ardı edersiniz; ancak araçtaki 100 kg fazlalık, 0,3 litre ekstra yakıt tüketimi demektir. Seyahatlerde yalnızca gerçekten ihtiyacınız olan eşyaları yanınıza almayı hedefleyin. Tüm evinizi taşımaya gerek yok!
- Son olarak, aracın aerodinamiği de yakıt tüketimini etkileyen önemli bir faktördür. Aerodinamik yapıyı bozan her şey olumsuz sonuçlar doğurur. Yüksek hızlarda camları kapalı tutmak tercih edilmelidir. Ayrıca, tavan rayları ve üzerindeki yükler de negatif etki yaratarak yakıt tüketimini artırır. Kullanmadığınız zaman bunları kaldırmanız en iyisidir.