reklam
reklam
DOLAR38,7688% -0.02
EURO43,2383% 0.47
STERLIN51,3475% 0.37
FRANG46,0765% 0.46
ALTIN4.027,58% -0,19
BITCOIN103.694,49-0.762
reklam

Dünya İnsani Dayanışma Derneği, Bitlis’te ‘Değerli Gelecek Yolalan İlkokulu’nu açtı

Yayınlanma Tarihi : Google News
Dünya İnsani Dayanışma Derneği, Bitlis’te ‘Değerli Gelecek Yolalan İlkokulu’nu açtı
reklam

Dünya İnsani Dayanışma Derneği (World Human Relief), Anadolu’da eğitime erişimi artırmak amacıyla gerçekleştirdiği projeler çerçevesinde 11. okulunu Bitlis’in Yolalan bölgesinde faaliyete geçirdi. Zırhlıoğlu Şirketler Grubu iş birliğiyle hayata geçirilen “Değerli Gelecek Yolalan İlkokulu”, 11 köyden toplam 240 çocuğa modern ve güvenli bir eğitim ortamı sunmayı hedefliyor.

Okulun açılışında bir konuşma yapan Dernek Başkanı Prof. Dr. Ayten Zara, “Her çocuk bizim için bir define değerindedir. Okul inşa etmek, geleceğin nesillerine yapılan bir yatırımdır. Eğitim, şiddet ve travmanın en etkili çözümüdür.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, okul sadece bir eğitim kurumu değil, kırsalda dönüşüm yaratmayı amaçlayan bir merkez olarak tasarlandı. Açılış öncesinde yürütülen Psikososyal Destek Projesi çerçevesinde çevre köylerde 1,276 çocuk ve 281 yetişkinle görüşmeler yapılarak istismar, şiddet, bağımlılık ve sağlık konularında farkındalık atölyeleri düzenlendi.

Prof. Dr. Zara, “Eğitime ulaşamayan her çocuk, ülkemizin sönen bir ışığıdır. Bu ışıkları tekrar aydınlatmak bizim sorumluluğumuz.” diyerek projelerin devam edeceğine vurgu yaptı. Açılış törenine Bitlis protokolü, yerel yöneticiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

PSİKOSOSYAL DESTEK PROJESİ KAPSAMINDA 1,276 ÇOCUK İLE GÖRÜŞÜLDÜ

Okul açılışının öncesinde, Dünya İnsani Dayanışma Derneği, Bitlis’in çevre köylerinde Psikososyal Destek Projesi çerçevesinde 30 köyde 1,276 çocuk, 242 kadın ve 39 erkek ile görüşmeler gerçekleştirdi. Çocuklar için düzenlenen atölyelerde cinsel istismarı önleme, şiddetsiz iletişim, madde bağımlılığı, sanat ve oyun çalışmaları ile travma odaklı psikososyal destek konularında eğitimler verildi. Bu çalışmaların temel amacı, çocukların kendi sınırlarını tanımalarını sağlamak, hak farkındalıklarını artırmak ve riskli durumlarla başa çıkma becerilerini güçlendirmekti. Yetişkin kadınlar için ise kadın üreme sağlığı, meme kanseri, rahim ağzı kanseri, korunma yolları, sağlıklı cinsel ilişki ve genel sağlık gibi konularda önleyici çalışmalar yapıldı. Bu bütüncül yaklaşım, istismarı ve ihmali önlemede toplumsal farkındalığı artırmayı ve toplumu güçlendirmeyi hedeflemektedir.

reklam

YORUM YAP