reklam
reklam
DOLAR38,8299% -0.03
EURO44,0790% 0.47
STERLIN52,1401% 0.15
FRANG47,1294% 0.49
ALTIN4.137,05% 0,68
BITCOIN106.345,681.224
reklam

Kartalkaya’ya İzin Vermediler: Bakanlar Baktıklarıyla Kaldı

Yayınlanma Tarihi : Google News
Kartalkaya’ya İzin Vermediler: Bakanlar Baktıklarıyla Kaldı
reklam

Bolu Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel’de sabaha karşı meydana gelen yangında 78 kişi hayatını kaybetti. Yangının ardından otelin yangın yönetmeliğine uygun olmadığı belirlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yangın haberini alır almaz 4 bakanın Bolu’ya gönderildiğini ve yangına müdahale çalışmalarını yürüten vali ile AFAD Başkanı’ndan düzenli bilgi aldıklarını dile getirdi.

Yangın Sonrası

Yangının etkilediği otele giden bakanlar, başlatılan soruşturmanın gerekliliklerini yerine getireceklerini belirtti.

Kartalkaya’ya İzin Vermediler

DW Türkçe’nin haberine göre, İçişleri Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı bürokratları hakkında soruşturma izni vermedi.

Soruşturma İzni

Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel’de yaşamını yitiren Alp Mercan ve Yiğit Gençbay’ın aileleri, sorumluların belirlenmesi amacıyla 27 Şubat’ta İçişleri Bakanlığı’na başvuruda bulundu. Aileler, Bakanlığa bağlı İl Özel İdaresi’nin yangın güvenlik önlemlerini yeterince denetlemediğini savundu.

Valilerin idaredeki rolü hatırlatılarak Bolu’da vali olarak görev yapan bazı isimler için soruşturma izni verilmesi gerektiği vurgulandı.

Bakanlar Baktıklarıyla Kaldı

İçişleri Bakanlığı, bir aylık süre içinde yanıt vermesi gereken bu başvuruyu yanıtsız bıraktı. Bakanlığın başvuruya sessiz kalması, “zımni red” olarak adlandırılmaktadır. Zımni red, bir başvurunun açıkça reddedilmeksizin, idarenin sessiz kalması veya süre geçmesine rağmen cevap vermemesi sonucu reddedilmiş sayılmasıdır.

Bakanlık Cevapsız Kaldı

Mercan ve Gençbay aileleri, yapılan bu işlemin iptali ve ilgili personel hakkında soruşturma talebiyle yargıya başvuruda bulundu.

Benzer şekilde, 27 Şubat’ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı</strong'na başvuran aileler, bu Bakanlık çalışanları hakkında da soruşturma izni talep etti. Ancak Çalışma Bakanlığı da İçişleri Bakanlığı gibi bu başvuruya sessiz kaldı.

Ailelerin Başvurusu

Bakanlığın “zımni red” anlamına gelen işleminin iptali için yargıya başvuru yapıldı.

Dilekçede, “Bilirkişi raporundaki tespitlere göre; belirli bir süredir zorunlu olmasına rağmen otel işletmesinin iş güvenliği uzmanına sahip olmaması ve yangına karşı gerekli tedbirlerin eksikliği karşısında bu bakanlık tarafından denetim yapılmamıştır” ifadelerine yer verildi.

reklam

YORUM YAP