

Outdoor Boys YouTube kanalının kurucusu Luke Nichols, yaklaşık 15 milyon abonesine duygusal bir veda videosuyla elveda dedi. “Goodbye” (Elveda) başlıklı beş dakikalık videoda üç çocuk babası Nichols, içerik üretimine bir süreliğine ara vereceğini açıkladı.
Nichols, 2015 yılında açtığı kanalı sayesinde zamanla büyük bir takipçi kitlesine ulaştı. Ancak yalnızca son 18 ayda 12 milyon yeni abone kazanması ve videolarının toplamda 6.8 milyar kez izlenmesi, onun ve ailesinin hayatında köklü değişikliklere yol açtı.
“Hayranların benimle iletişim kurma isteği, fotoğraf çektirmek istemesi veya halka açık yerlerde benimle konuşmak istemesi bazen gerçekten bunaltıcı olabiliyor” diyen Nichols, bu durumun aile yaşantısını da etkilediğini vurguladı. Nichols, “Bu durum kontrolden çıkmadan, normal bir yaşam sürdüremeyecek hale gelmeden önce durmak gerekiyor” şeklinde konuştu.
BAŞKALARINA YARDIM EDECEK
Nichols, ara verme kararının yalnızca şöhret baskısıyla ilgili olmadığını belirtti. En büyük oğlunun “Outdoor Tom” adlı YouTube kanalına destek vermek ve ailesiyle daha fazla vakit geçirmek istediğini ifade eden içerik üreticisi, ayrıca başkalarına yardım etmeye yönelik projelere zaman ayırmak istediğini de ekledi.
Nichols, “Yıllardır kendi işimi ve ailemi büyütmeye odaklandım. Artık biraz geri çekilip başkalarına yardım etmeye odaklanmanın zamanı geldi” dedi.
Nichols, daha önce planladığı bazı ekstrem kamp projelerinin hâlâ tamamlanmamış olduğunu ve bu içeriklerin yıl sonunda tek seferde kanala yüklenebileceğini de belirtti.
İçerik üreticiliği alanında benzer baskılarla karşılaşan birçok fenomen, onun kararını destekledi. 395 milyondan fazla abonesiyle dünyanın en büyük YouTuber’ı olan MrBeast, X (eski adıyla Twitter) üzerinden yaptığı paylaşımda Nichols’a destek verdi: “Ne istediğini bilip ona sadık kalması takdire şayan. İnsanlar, sürekli ilgi odağı olmanın ve kamusal alanda fotoğraf çektirmenin ne kadar yorucu olabileceğini fark etmiyor.”
YouTube’un 2005 yılında hayatımıza girmesiyle yaratıcı ekonomi büyük bir ivme kazandı. 2023 yılında Goldman Sachs tarafından yapılan bir tahmine göre, sektörün değeri 250 milyar dolara ulaşmışken, bu rakamın 2027’ye kadar iki katına çıkması bekleniyor. Ancak hızla büyüyen bu sektör, içerik üreticileri arasında “tükenmişlik sendromu” gibi sorunları da beraberinde getiriyor.